CITY LIFE (2016-06-03 - 2016-06-24)

CITY LIFE
Lőrincz Ágnes, festőművész és Szathmáry Lóránt, fotográfus, Berlinben élő művészházaspár közös kiállításának megnyitóján jártunk.

Kissé szokatlanul a kiállítást maguk a művészek nyitották meg, mondták el, mi ösztökélte őket ezeknek a most kiállított műveknek az elkészítésére. Mindkettejük témája a nagyvárosi élet. A csillogó, reklámszerű, csupa szín, csodálatos oldalát ábrázolják a festmények, amelyek kapcsán azonban a művésznő elmondta, hogy ez, mint sok minden a reklámokban, csupán a felszín, a külsőség. Lőrincz Ágnes kollázstechnikával textílikat dolgoz bele a képekbe, ami szinte észrevehetetlen, első látásra nem lehet felfedezni - ez is része a megtévesztésnek, ami szintén definiálja a nagyvárosi életet.

A fotók, a nagyváros perifériáját mutatják be, amely a hétköznapi emberek mindennapos élettere. Annak ellenére, hogy a fotókon nem látszanak, Szathmáry Lóránt központi témája is az ember. A felvételeken elsősorban az emberek nyomait láthatjuk, akár egész élettörténeteket, ha megfelelően olvassuk őket.
A kiállított festmények és fotók - amelyek a kontraszt, a két világ különbözősége miatt kerültek a szemben lévő falakra -, a művész és a néző közti kommunikáció szerves részei, arra várnak, hogy a néző a saját látásmódja szerint értelmezze őket.
A kiállítás 2016. június 24-ig tekinthető meg.

(dunaszerdahelyi.sk)

 

CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE
CITY LIFE