Éjszaka a Vermes-villában - 2016 (2016-06-24 - 2016-06-24)

Éjszaka a Vermes-villában - 2016

„Egyedi ízzel fűszerezett” este vendégei lehettek azok, akik ellátogattak az Éjszaka a Vermes-villában programjaira június 24-én.

Idén a Kortárs Magyar Galéria és a Pázmaneum Társulás közös szervezésében zajlott a Múzeumok éjszakája kulturális eseménysorozathoz kötődő dunaszerdahelyi villa-beli rendezvény.

Elsőként Karaffa Attila, a Pázmaneum ügyvezető elnöke, Dunaszerdahely város Kulturális és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Iván Péter, a Kortárs Magyar Galéria igazgatója invitált mindenkit egy egész estés kalandra.

A bevezetők után a legnagyobb magyarról, Széchenyi Istvánról tartott előadást dr. Cserháti László Gábor, a Széchenyi Társaság alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottság tagja, „Széchenyi üzenete a mának” címmel.

Az érdekfeszítő, a múltból a mának szóló előadást kis Széchenyiről szóló kiállítás is színesítette, majd a zene került központba: Maja és Fecó koncertje következett.

Az ismert páros pezsdítő koncertje után a résztvevőket ismét egy érdekes előadás szögezte a székekhez: Brogyányi Mihály pozsonyi helytörténész tartott rendhagyó sétát, Pozsony magyar emlékei címmel, rácsoldálkoztatva a nézőket, milyen érdekességek és különlegességek tárulhatnak fel gondos odafigyeléssel a sétálók szeme előtt.

Végül az estet egy valóban egyedi zenei produkció, a sokak számára a Rivalda Színházból ismerős Pataky Ádám „varázslatos teknőshangszerével” előadott zseniális handpan koncertje zárta.

(dunaszerdahelyi.sk)

 

Képgeléria:

http://dunaszerdahelyi.sk/ejszaka-vermes-villaban-2