Kapu (2017-11-15 - 2017-12-08)

Kapu

KAPU címmel nyílt kiállítása a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének a Kortárs Magyar Galériában szerda este.

A kiállítást Aknay János festőművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete elnökének, és Iván Péternek, a Kortárs Magyar Galéria igazgatójának a köszöntőjét követően Baky Péter festőművész nyitotta meg.

Mint elmondta, hagyományos képzőművészeti stílusokon belül került változatos és színes összefoglaló a dunaszerdahelyi közönség elé, amelynek városunk után majd Szentendre ad otthont. Kiemelte, hogy Dunaszerdahelyre úgy tekint, mint a magyar kultúra egyik megkerülhetetlen bástyájára, s jó számára azt tapasztani, hogy az anyaország és a határon túliak ilyen kötődése „ebben a glogalizációs káoszban” is a közös gyökerekhez való ragaszkodás fontosságára utal. 

„Egy alkotó ember számára nem létezik, létezhet olyan téma” – fogalmazott Bakay – „melyből ne tudná kiröppenteni a művészet szárnyaló madarát.” 

A „Kapu” az ötödik kiállításként meg tudta mutatni, hogy témája nem földhöz ragadt, hiszen „látva az Altamirát idéző festői tobzódást, a végletekig leegyszerűsített konstruktivista jeleket, a szürrealista, meglepő monumentális erőkkel bíró kompozíciókat, a megközelítések sokszínűségét” ez világlik ki.

A tárlat december 8-áig megtekinthető a Vermes-villában.

(dunaszerdahelyi.sk)

Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu
Kapu