Volt egyszer egy város - helytörténeti kiállítás (2012-06-22 - 2012-07-20)

Volt egyszer egy város - helytörténeti kiállítás

A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában „Az Éjszaka a Vermes-villában” elnevezésű kulturális rendezvény keretén belül megnyílt Bugár Sándor és Karaffa Attila: Volt egyszer egy város c. helytörténeti fényképkiállítása a galéria Luzsica-termében.
A kiállítás július 20-ig látogatható hétfőtől-péntekig 9-17 óra között. Bővebb információt a +421918607307-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

 

 

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn. - Széchenyi István gondolata vezérelt a dunaszerdahelyi múlt megismerése kapcsán. A múlt tisztelete, megbecsülése - melyre szüleim neveltek - vezérelt arra az elhatározásra, hogy gyűjteni kezdjem a város fényképeit és egyéb dokumentumait, tárgyi emlékeit. Nagy örömet jelentett számomra, hogy Bugár Sándor személyében ebben társat is találtam és számos dunaszerdahelyi, illetve a városból elköltözött polgár segítette és máig is segíti munkámat. A kiállítás anyagának válogatásakor elsősorban olyan képeket választottunk ki, amelyek eddig más kiállításokon, publikációkban nem voltak láthatóak, illetve nem közismertek.
Nagy örömet jelent számára, ha valaki Dunaszerdahely városa történelmével kapcsolatos fényképpel gazdagítja gyűjteményemet, de arra is volt számos példa, hogy antikváriumi böngészésem során találtam rá egy-egy értékes fotóra.”

Karaffa Attila

 

ÚJDONSÁG!

Nézzen körül a Vermes-villában! Ízelítőül tekintse meg virtuálisan a kiállítást (csökkentett minőségben), majd látogasson el személyesen is a Vermes-villába!

A virtuális séta megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre:

http://dl.dropbox.com/u/31504977/pano4.swf