Hírek - 2012

SOKKPONT

Ferdics Béla és Gyenes Gábor kiállítása  

Esterházy-megemlékezés

HistoryCon 2012

 

Festészeti gyűjtemény

A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria azon kívül, hogy kiállítási lehetőséget biztosít kortárs magyar alkotóművészeknek, 1994-es alapítása óta egy folyamatosan bővülő gyűjteményt ápol, mellyel egy átfogó képet kíván alkotni a kortárs magyar művészetről.

Dunaszerdahely - könyvbemutató

Szeptember 14-én 18 órai kezdettel galériánk épülete, a város egyik kevés megmaradt nevezetessége, a Vermes-villa adott otthont a város történelméről szóló hiánypótló monográfia könyvbemutatójára.   A kötet szerzői Nagy Attila, Nagy Iván, Novák Veronika, Simon Attila és Vajda Barnabás. A könyvet Szarka László mutatta be.

Sikeres volt a XIII. Nemzetközi Művésztelep

Bár a XIII. Nemzetközi Művésztelep véget ért, emléke még bizonyára sokáig megmarad, hiszen hihetetlenül sikeres rendezvényként könyvelhető el. A Kortárs Magyar Galéria kuratóriuma által gondosan kiválasztott, majd meghívott vendégek szinte azonnal belevetették magukat a munkába és hihetetlenül termékeny hetet tudhatnak maguk mögött.

Vészfék - Húzd meg TE is!

Szeptember harmadik szombatján új rendezvényre került sor Dunaszerdahelyen. A Vészfék – húzd meg te is! névvel fémjelzett összművészeti alkotónap a film, színház, drámaírás és fotóművészet területén alkotók számára kínált lehetőséget arra, hogy megmutassák, mire képesek.

XIII. Nemzetközi Művésztelep

A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria idén is megrendezi hagyományosnak mondható művésztelepét, 2012-ben szám szerint a tizenharmadikat. Ismét tíz művész (Almási Róbert, Borbély Károly, Dobriban-Lini Enikő, Karczagi Endre, Kelemen Benő Benjámin, Lieb Roland, Sill Adrián, ifj.

Éjszaka a Vermes-villában

Idén immár ötödik alkalommal éjszakázhattunk együtt a Vermes-villában Szent Iván éjszakája és a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat apropóján.

Három kiállítás a Vermes-villában

Egyszerre három kiállítás meg tekinthető galériánk épületében, a Vermes-villában! Mindhárom tárlat az Éjszaka a Vermes-villában című tárlaton nyílt meg. Bővebb információkat és újdonságunkat, a virtuális sétát az alábbi linkeken érheti el: Barcsay mester és növendékei