Asztal Társaság

Asztal Társaság

Az Asztal Társaság művészeti csoport kiállítása nyílik meg 2013. április 12-én, 18 órától a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában. A nyolc kiállító művész (Felényi Péter,
Kéri Mihály, Lőrincz Zsuzsa, Luzsicza Lajos Árpád, P. Boros Ilona,
Székács Zoltán, Jim Urquhart, Vankó István
) a figuratív-nonfiguratív határmezsgyéjén mozgó alkotásokat vonultat fel.  

Az Asztal Társaság 2011 nyarán alakult egy törökbálinti lugasban. A társaság tagjai korábban már több alkalommal beszélgettek arról, hogy jó volna tartozni valahová, ahol hasonló szemléletű alkotók vannak együtt, mert izgalmasabb, nagyobb közönséget vonzó, és nem utolsósorban egymást erősítő is lehet a közös bemutatkozás. Az együtt munkálkodás kipróbálására a budaörsi Zichy majorban rendezett nyári művésztelepeken volt lehetőség, közös bemutatkozásra pedig négy alkalommal is sor került az elmúlt időszakban.

Az első tárlatra 2012. januárban került sor, a közelmúltban átadott érdi Városi Galériában. A Magyar Kultúra napján Hadik András művészettörténész nyitotta meg a RESERVE című kiállítást.

Júliusban Székesfehérváron, az Öreghegyi Közösségi Házban rendezett tárlaton
Szemadám György méltatta az Asztal Társaság munkáit.

Még ugyanebben az évben, október 31-től nemzetközi bemutatkozásra is sor került: a Prágai Magyar Kulturális Központban rendezett kiállítás több mint egy hónapig volt látható.

2013. február 26. és március 14. között a budapesti Karinthy Szalonban állított ki a csoport, Szakolczay Lajos művészetkritikus megnyitó beszédét Vukán György zongorajátéka követte. Ehhez a programhoz kapcsolódóan vetítéssel egybekötött közönségtalálkozóra is sor került.

A közös kiállítások mellett a csoport tagjai egyéni kiállításaikkal is folyamatosan jelen vannak a magyar és nemzetközi képzőművészeti életben.

A Vermes-villában nyíló kiállítást Kováts Albert, festőművész, a Magyar Szobrász Társaság elnöke nyitja meg, a megnyitón a Kicsi Hang verséneklő együttes előadása is hallható lesz.

 

A tárlat 2013. május 3-ig ingyenesen látogatható a Vermes-villában.

 

Asztal Társaság