Dunaszerdahelyi Életképek biennálé - Meghosszabbítva!

Dunaszerdahelyi Életképek biennálé - Meghosszabbítva!

 

DUNASZERDAHELYI ÉLETKÉPEK

MEGHOSSZABBÍTVA!

Dunaszerdahely Város Önkormányzata, a Kortárs Magyar Galéria kuratóriuma és a Dunaszerdahelyi Városi Televízió  DUNASZERDAHELYI ÉLETKÉPEK címmel ismét pályázatot hirdet, immár biennálé formájában az alábbi kategóriákban:

  • Fotó

  • Mozgókép

Az immár nyolcadik évfolyam meghirdetésével a város vezetése azt tartotta szem előtt, hogy a városi fényképarchívum újabb színvonalas fényképanyaggal gyarapodjon. A pályázat célja, hogy az elkövetkező nemzedékeknek gazdag fénykép- és mozgóképanyaggal dokumentálja Dunaszerdahely dinamikus fejlődését, arculatának változásait és az itt élő emberek mindennapjait. Az eddigiektől eltérően a pályázat megvalósításaés feltételei módosultak.

A pályázatra a következő témakörökben küldhetők be munkák:

  • Fotó

  • Az utca embere

  • Utcák, terek, épületek, műemlékek és környezetük

  • Mozgókép

  • Reklámfilm /max 0,5 perc/

  • Videoklip /max 5 perc/

  • Dokumentumfilm /5-15 perc/

A zsűri a válogatásnál csak olyan pályamunkákat vesz figyelembe, amelyek a város életét, épületeit, környezetét örökítik meg és beazonosíthatóan Dunaszerdahelyhez kötődnek. A hagyományos módon készült fényképfelvételek mellett várjuk az elvontabb, számítógépes és más új technikai eljárással készült fotókat is.

FÉNYKÉP

A fényképeket lehetőség van elektronikus, illetve hagyományos, nyomtatott formában is beküldeni.

Elektronikusan (e-mailben): A lehető legnagyobb felbontásban elküldeni a kmgaleria@gmail.com e-mail címre. A Tárgy mezőben kérjük feltüntetni a pályázat címét (Dunaszerdahelyi Életképek), a szövegtörzsben pedig a pályázó adatait (név, cím, telefonszám), valamint a fénykép címét és készítésének évét.

Elektronikusan (CD-n): A lehető legnagyobb felbontásban optikai adathordozóra felírni, majd azt a határidőig eljuttatni személyesen vagy postán a Kortárs Magyar Galéria épületébe, a Vermes-villába.
 

Nyomtatott formában: A pályamunkát lehetőség van nyomtatott formában is eljuttatni a galériába, a kép mérete 20x30 cm, vagy 30x40 cm legyen. Ehhez kérjük csatolni a negatívot, vagy a fényképet CD-n, a kép címével ellátva.

A pályázatra beküldött alkotásokat szakmai zsűri bírálja el. A beérkezett fotók közül a két legrangosabb alkotást díjazzák. 

A polgármester különdíja 300 euró, a zsűri fődíja 200 euró.

A beérkezett pályamunkák közül a legjobbak felkerülnek a Kortárs Magyar Galéria Facebook-adatlapjára, ahol a közönségdíjasra lehet majd szavazni. A közönségdíj nyereménye 50 euró.

MOZGÓKÉP

Mozgókép kategóriában a legmegkapóbb munkát díjazzák. A zsűri fődíja 200 euró.

A legjobb filmet a városi televízió is bemutatja. Mozgóképet kizárólag CD-re, DVD-re írva, személyesen vagy postán lehet eljuttatni a galériába.

 

Az eredményhirdetés és a díjak átadása a győzteseknek egy nyilvános kiállítás keretén belül történik

2013. decemberében a Kortárs Magyar Galériában.

A fotók, filmek beküldésével a versenyző beleegyezését adja a szervezőknek a munkák publikálására, jutalom nélküli felhasználására.

A pályamunkák 2013. október 31-ig adhatók le e-mailben a kmgaleria@gmail.com-ra, személyesen a Vermes villában székelő Kortárs Magyar Galériában, vagy postázhatók az alábbi címre: Kortárs Magyar Galéria, Szabó Gyula utca 304/2, 92901 Dunajská Streda. (Nyitva tartás hétfőtől péntekig, 9-től 17 óráig) Részletesebb tájékoztatás a  031 / 5529384-es vagy a 0918/607-307-es számon.