ERÁTO (2015-10-22 - 2015-11-18)

ERÁTO

Almási Róbert bevezetője:

Erotikáról, szavak nélkül

   A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria ad helyet az hetedik alkalommal megrendezett Eráto című kiállításnak, ahol mintegy hetven művész jeleníti meg - színekkel, formákkal, vonalakkal – látomásait az érzékiségről, az erotikáról.

A résztvevő alkotók száma évről – évre gyarapodik, az anyag egyre terjedelmesebb a kiálítók szeretettel kínálják a kultúra, a művészet és természetesen az erotika kedvelőinek.

   Aligha lehetne érdekfeszítőbb és aktuálisabb témát választani.

   Mi lehet a titka? Valamiképpen a testi szépségen is túlmutató mágikus vonzás ez, amely megmagyarázhatatlanságával igen közel áll a képzőművészet világához. A képpel el tudjuk mondani az elmondhatatlant, a szavakkal meg nem foghatót is. De nem csak a látványok, az érintések is ilyen beszédesek.

A vonalak és a színek, a formák különféle vélekedéseket közvetítenek az erotikáról. Sokfélék vagyunk, sokféleképpen gondoljuk, látjuk és műveljük. Néhol túlfűtötten, máshol iróniával, esetleg kritikával és humorral, vagy ambivalensen, ám ezen a kiállításon – különös módon – férfiak és nők mind egyetértenek alkotásaikkal abban, hogy a női test az erotika igazi virágoskertje. Műveljük hát boldogsággal, nők és férfiak örömére!...

A művészetet is!

 

 

 

 

ERÁTO VII. kiállítás Dunaszerdahelyen KMG galériában

Szerző: Robert Almási2015. október 22.

ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO
ERÁTO