Színek muzsikája (2022-02-01 - 2022-03-31)

Színek muzsikája

Február elsejétől Színek muzsikája címmel tekinthető meg a Kortárs Magyar Galéria legújabb tárlata.

Színek muzsikája, amely derűt varázsol a látogatók szívébe.

A kényszerűen megnyitó nélküli tárlat a KMG gyűjteményéből készült válogatás, melyet Szakáll Mária festőművész, a galéria kuratóriumának alelnöke, a kiállítás kurátora ajánl a látogatóknak.

„Színek muzsikája” csendül fel holnaptól a KMG falain. A 2022-as év első kiállítása még mindig megnyitó nélküli, de remélem a következőn már személyesen találkozunk. Egy válogatás a galéria gyűjteményének javából, annak is a legszínesebb darabjaiból, hogy derűt varázsoljunk a kedves tárlatlátogatók szívébe ezekben a napokban, amikor a pandémia úgy jósolják a végét járja, hogy aztán kivonuljon a mindennapjainkból... remélhetőleg örökre.

A galéria gyűjteménye többségében olyan alkotást tartalmaz, amin a színeknek van meghatározó szerepe, legyen az valamiféle szimbolika, vagy egyszerűen a körülöttünk lévő világ ábrázolása, annak visszafogott vagy éppen harsány színeivel.

Ilyen például Rónai Gábor alkotása cím nélkül amit a kedves látogató továbbgondolhat, vagy Vörös András vásznai. Mások festményein a színeknek ugyan meghatározó a szerepe, de az alkotóik nem sokat bíznak a szemlélőre, ilyenek Szakáll Noémi vagy Almási Róbert női alakjai, Aknay János geometrikus formái, vagy éppen Kiss Márti kakasa... hogy csak néhányat említsek.

A falakon elhelyezett festményeket kiegészítik Ézsiás István színes Bauhaus ihlette reliéfjei, Kő Pál  két dinnyeszelete, vagy éppen Lipcsey György „Társalgása“, és a pandémiás napjainkhoz illő „Káosz“ című Löffler Béla kisplasztikát sem hagyhattam ki.

Ezt, és ettől sokkal többet láthat az, aki betér a galériába, hogy megtekintse az idei első kiállítást a galéria gyűjteményéből, amit nagy szeretettel válogattam össze... Garantáltan szebb lesz tőle a napja, mert jellemzően több stílussal találkozhat, amelyek közül valamelyik biztosan elnyeri tetszését.

A galéria bátran látogatható kisebb csoportokban is - természetesen maszkban, a jelen helyzetben érvényes szabályok betartása mellett.

Minden látogatónak kellemes élményt kívánok.

A Kortárs Magyar Galéria munkatársai felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a galéria a járványügyi szabályoknak megfelelően kizárólag védettségi igazolással (OP-rendszer) látogatható.

-rovin-

 

Színek muzsikája
Színek muzsikája
Színek muzsikája
Színek muzsikája
Színek muzsikája
Színek muzsikája
Színek muzsikája
Színek muzsikája
Színek muzsikája
Színek muzsikája